SrbijaDanas.com SrbijaDanas.com

Od čega estrada zarađuje kada ne peva? Privatni biznisi niču kao iz vode, OVA pevačica za godinu dana zaradila 3 MILIONA EVRA

Od čega estrada zarađuje kada ne peva? Privatni biznisi niču kao iz vode, OVA pevačica za godinu dana zaradila 3 MILIONA EVRA

Foto: SrbijaDanas.com

Za razliku od onih koji su pokušali i nisu uspeli, određeni estradni umetnici pokazali su se kao odlični poslovni ljudi. Već godinama profitiraju od svojih privatnih poslova, koristeći biznise kao stabilan izvor prihoda pored karijera na sceni.

Mada se često veruje da poznate estradne ličnosti zarađuju dovoljno od svojih nastupa, koncerata i zarade preko Jutjuba, pojedini su odlučili da dodatno obezbede svoju finansijsku budućnost ulaskom u preduzetničke vode.

Dok se neki nisu snašli u ovom svetu, ima onih koji već godinama uspešno vode svoje firme i ostvaruju značajne profite.

Lepa Brena i Boba Živojinović već dugi niz godina uspešno upravljaju nizom profitabilnih poslova, od kojih ostvaruju milionske zarade. Brena je nekada bila zastupnica jednog poznatog energetskog pića za tržišta Srbije i Crne Gore. Takođe, bavili su se uvozom automobila prestižne marke, a zatim su zajedno s Breninim kolegom iz grupe "Slatki greh", Sašom Popovićem, pokrenuli posao koji ih je lansirao na vrh preduzetničke scene.

Još 1998. godine, osnovali su "Grand produkciju", koja je ubrzo postala lider u muzičkoj industriji. "Saša i ja smo dugo radili zajedno i razmišljali o pokretanju sopstvenog posla. Jednog dana, Sale mi je predložio da se osamostalimo i prestanemo raditi za druge. Ideja mi se svidela, ali nismo imali dovoljno novca. Tada smo se obratili Bobi sa našim planom. Kada je čuo koliko nam je sredstava potrebno, što nije bio mali iznos, Boba je odlučio da nas finansijski podrži. Bez njegove pomoći, ne bismo postigli ovo što danas imamo", prisetila se Brena.

"Grand" su pre tri godine prodali nakon ogromnog uspeha, a danas Brena vodi sopstveni brend čarapa.

Pevačica Viki Miljković i njen suprug Dragan Tašković Taške već neko vreme beleže uspehe u oblasti nekretnina. Prema informacijama sa njihovog sajta, bave se ne samo prodajom, već i dizajnom i adaptacijom luksuznih nekretnina, za šta su angažovali tim stručnjaka.

Viki je u Beogradu pokrenula firmu koja se specijalizuje za prodaju luksuznih nekretnina na ekskluzivnim lokacijama, poput Beograda na vodi, ali i Dubaija. Posao je ubrzo proširen i na inostrano tržište, sa sedištima u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući Čikago, Floridu i Karibe.

Prema pisanju "Kurira", Viki i Taške su od ovog posla zaradili tri miliona evra u manje od godinu dana. Kasnije su otvorili novu firmu u Istanbulu, gde su zaposlili značajan broj ljudi. Miljkovićeva je potvrdila da im posao cveta i da sarađuju sa partnerima u Antaliji, Alanji i Bodrumu.

Goran Bregović, kako su ranije pisali mediji, u svom posedu ima više od 30 kuća, vila, stanova i garsonjera u vrednosti koja prelazi 35 miliona evra. Podsetimo, muzičar je u Zagrebu 2005. godine kupio zgradu od 550 kvadrata. Svaka vila Gorana Bregovića procenjena je na barem milion evra. Na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dve kuće i starački dom, u koji je uložio nešto više od milion evra, zatim vile u Parizu, Istanbulu i drugim gradovima.

Bregović je i sam jednom prilikom priznao zbog čega je opterećen time da ima što više stanova, kuća i poslovnih prostora.

- Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović svojevremeno za Kurir.

Miloš Bojanić je najavio prodaju svog raskošnog zamka na Fruškoj gori, ali je ubrzo odlučio da ne žuri s tim procesom. Umesto toga, rešio je da svoj porodični dom privremeno otvori za javnost, omogućujući posetiocima da uživaju u luksuzu ove prelepe nekretnine, barem na nekoliko dana.

Pre nekoliko godina pojavila se vest da je pevač stavio svoju kuću na prodaju, za koju je, prema izveštajima, uložio oko 1.500.000 evra. Iako nekretnina još uvek traži kupca, do tada će biti dostupna za iznajmljivanje, nudeći savršen prostor za porodice koje traže odmor ili intimne proslave poput rođendana i devojačkih večeri.

Nataša Bekvalac je pronašla odličan način da dodatno unovči svoj salaš u Čeneju, izdajući ga za različite događaje. U proseku, za samo nedelju dana može zaraditi najmanje 2.800 evra. Zanimljivo je da je njena koleginica, pevačica Katarina Grujić, odlučila da organizuje svoje intimno venčanje baš na Natašinom imanju, koje se pokazalo kao idealna lokacija za ovakve svečanosti.

Izvor: SrbijaDanas.com

VAŠI KOMENTARI:

Članak još uvek nema komentara. Budite prvi...

NE PROPUSTITE